SYN SA VYHRÁŽAL MATKE: Žena vybehla z domu, bála sa o život a zdravie

01.08.2023 Prievidza

Handlová 31. júla (TASR) - Handlovskí policajti obvinili 34-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania. Ten sa mal v Handlovej s nožom vyhrážať svojej matke zabitím. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

K udalosti malo dôjsť cez uplynulý víkend, obvinený mal najskôr svojej matke vulgárne nadávať, a potom odísť do miestneho pohostinstva. "Muž mal na dvore neskôr zapáliť periny, ktoré žena svojpomocne uhasila. Neskôr sa mu snažila v kuchyni dohovoriť. Obvinený mal vytiahnuť najväčší kuchynský nôž, s ktorým si mal začať natierať chlieb a mal sa jej vyhrážať zabitím," opísala Kuzmová.

Po týchto vyhrážkach žena podľa nej vybehla z domu, lebo mala strach o svoj život a zdravie. Obávala sa vrátiť domov, a preto požiadala políciu o pomoc. "Polícia na mieste muža obmedzila na osobnej slobode. Po zadržaní ho umiestnila v cele policajného zaistenia," doplnila.

Policajný vyšetrovateľ podal podnet na väzobné stíhanie obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.
 

Vyberte región

mark